Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Festkväll slutade med misshandel

När mannen avslutade festkvällen med en kebab blev han plötsligt nedslagen. Nu döms en 39-årig Landskronabo för misshandel.

Det var i början av juli som en festkväll avslutades på en av uteserveringarna vid Rådhustorget i Landskrona. Klockan var runt halv fyra på morgonen och en man i 30-årsåldern satte sig vid ett av borden för att äta sin kebab. Plötslig blev han nedslagen med två knytnävsslag som träffade i ansiktet.
Han fick ont och svullnader av slagen. Själv såg han aldrig angriparen som kom bakifrån men vittnen berättade att det var en 39-årig berusad Landskronabo som gav sig på honom. Sedan ska 39-åringen omedelbart ha lämnat uteserveringen.
Enligt åklagaren har han gjort sig skyldig till helt oprovocerad misshandel. Lunds tingsrätt instämmer och anser att 39-åringens skuld är bevisad även om han själv förnekar brott.
Han lever under ordnade förhållanden och är tidigare ostraffad. Därför slipper han fängelse och döms i stället till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till den slagne mannen och sina egna advokatkostnader på drygt 7 000 kronor.
Gå till toppen