Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen arbetar med lösning för Scala bio

Ulf Berggren har aviserat att han vill lämna Scala bio i förtid. Nu arbetar kommunen med en lösning.

Nyligen meddelade Ulf Berggren på Scala bio att han vill säga upp hyresavtalet med Båstads kommun i förtid på grund av hälsoskäl. Han har drivit biografen sedan 2005.
Det är kommunen som hyr ut biografen och där har man redan haft ett möte om hur man nu ska gå vidare.
– Vi kommer att jobba i en arbetsgrupp kring hur vi ska lägga upp det. Dels hur vi ska formulera ett nytt avtal och sedan vem som kommer att driva bion vidare. Vi ska också formulera inriktning och visioner för biografen, säger Helene Steinlein kulturskolechef och kulturstrateg på Båstads kommun.
Kommunens utgångspunkt är att det som görs ska bli så bra som möjligt för biografen. Helene Steinlein är väldigt nöjd med det arbete Ulf Berggren lagt ner på Scala bio.
– Ulf har gjort ett jättebra och fint jobb under den här tiden, säger Helene Steinlein.
Hon poängterar att kommunen är angelägen om att biografverksamheten ska fortleva och utvecklas på alla sätt och för kommunens alla invånare.
Ulf Berggren har meddelat att han vill säga upp avtalet från mitten av februari.
– Vår bedömning är att vi kan tillmötesgå honom, säger Helene Steinlein.
Först och främst kommer man från kommunens sida att försöka hitta någon som kan driva bion vidare från mitten av februari fram tills det att en ny hyresgäst finns på plats.
– Bion kommer inte att stänga. Den kommer fortsatt att vara öppen på olika sätt ändå innan vi är helt klara med vem som ska hyra och driva, säger Helene Steinlein.
Hon betonar vikten av Scala bio för kommunen.
– Vi blickar framåt. Bion är viktig för Båstads kommun, säger Helene Steinlein.
Gå till toppen