Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ai Weiwei till Malmö stadsbibliotek

Den kinesiske konstnären Ai Weiwei är en av de internationella gäster som kommer till Författarscenen på Malmö stadsbibliotek under våren.

Kinesiske konstnären Ai Weiwei kommer till Författarscenen i Malmö i mars. Arkivbild.Bild: Evan Agostini/AP/TT
Den 12 mars genomför konstnären ett samtal med den kinesiske poeten och gode vännen Yang Lian, på temat inre och yttre migrationer.
"Det blir ett möte mellan två av Kinas viktigaste och mest intressanta intellektuella röster. Två konstnärer som båda lever i exil, en exil som i ett västerländskt perspektiv ofta kommer att stå i vägen för deras konstnärskap. De vill prata om en inre rotlöshet likväl som exilen och världens svek mot migranter", säger Författarscenens producent Per Bergström i ett pressmeddelande.
Exil och migration går även igenom hos den syriska journalisten och författaren Samar Yazbek. Aktuell med sin "Nitton kvinnor: Berättelser om syriskt motstånd" deltar hon i Författarscenens program den 18 mars.
I somras utsåg Bookerprisets jury "Den engelske patienten" till den främsta engelskspråkiga romanen under de senaste 50 åren. Den 15 april kommer författaren Michael Ondaatje till Författarscenen. I bagaget har han sin nya roman "Lyktsken".
Fakta

Författarscenens gäster

7/2: Helena von Zweigbergk i samtal med Yukiko Duke

20/2 Reni Eddo-Lodge i samtal med Fanna Ndow Norrby

12/3 Ai Weiwei i samtal med Yang Lian

18/3 Samar Yazbek i samtal med Carsten Jensen

15/4 Michael Ondaatje i samtal med Judith Kiros

7/5 Eileen Myles i samtal med Jenny Tunedal

4/6 Chris Kraus i samtal med Tone Schunnesson

Gå till toppen