Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eleverna har flyttat in i Nya Brogårdaskolan

Med fackeltåg, tal och bandklippning invigdes Nya Brogårdaskolan på torsdagsmorgonen. Skolan fylldes med liv och rörelse när elever och lärare tågade in för att ta sina nya klassrum i bruk.

På väg in i nya skolan. Eleverna väntar på att få ta sin nya skola i besittning. Läraren Josefine Carlberg, till höger, är redo att visa sina elever de nya lokalerna.Bild: Niklas Gustavsson
Det ljusnar på himlen medan elever och lärare står och väntar med facklor i händerna utanför Brogårdaskolan. Så småningom börjar de vandra från sin gamla skola och mot den nya.
Innan den nybyggda skolan tas i bruk på riktigt blir det en kort stund med tal och bandklippning framför den ballongprydda byggnaden.
"Som vi har längtat". Rektorn Monika Kjell berättar om förväntan och den långa vägen mot en färdigbyggd skola.Bild: Niklas Gustavsson
Skolans rektor Monika Kjell hälsar alla elever välkomna till sin nya skola och riktar sig särskilt till den grupp elever från särskolan som nu flyttar från Billesholm till Bjuv och Brogårdaskolan. Hon berättar om den långa processen fram till en färdigbyggd skola utifrån särskilda tankar om utrymme för olika sätt att lära sig och får alla med sig på att tumma för att vara rädda om skolan och varandra.
Det är tydlig förväntan i luften. Även om hela skolan följt planerings- och byggprocessen är personalen nyfiken på hur elevernas första möte med de nya lokalerna blir, säger Monika Kjell.
– Som vi har längtat. Att stå här och titta och se hur ni reagerar när ni kommer in.
Läs också Titta in på Nya Brogårdaskolan
Nya Brogårdaskolan invigs med fackeltåg, tal och bandklippning.Bild: Niklas Gustavsson
Med Nya Brogårdaskolan är en stor satsning för Bjuvs kommun slutförd. Det har varit en lång väg och många faktorer som behöver vägas in, säger kommunalrådet Anders Månsson (S).
– Det är många frågor som måste besvaras innan man går till beslut.
Bandklippning gånger tre. Ebba Lundström, årskurs tre, kommunalrådet Anders Månsson och Liam Malm, årskurs två hjälps åt.Bild: Niklas Gustavsson
Eleverna i årskurs sex har bara en termin framför sig på Nya Brogårda innan de går vidare till högstadiet, men entusiasmen inför de nya, fräscha utrymmena märks.
– Jag är väldigt taggad på att komma hit till den nya skolan, säger Sofia Leoni.
Läraren Therese Ahlgren berättar för klass 6 A om tanken med de nya, mer flexibla lokalerna.Bild: Niklas Gustavsson
Innan de provsitter det nya klassrummet har de fått var sitt förvaringsskåp tilldelat. Hittills har eleverna fått egna skåp först på högstadiet, men på Nya Brogårda finns skåp för förvaring av personliga tillhörigheter till samtliga elever,
– Det är roligt för det är en ny grej man ser fram emot och så har vi fått skåp här. Det är roligt och jag har sett fram mot det, säger Elvira Nilsson.
Elvira Nilsson har sett fram mot att börja på Nya Brogårdaskolan och gillar att eleverna får egna skåp.Bild: Niklas Gustavsson
Första skoldagen på Nya Brogårda för klass 6 A fortsätter med att läraren Therése Ahlgren visar runt i de nya lokalerna för att eleverna ska bekanta sig med utformningen som ger fler möjligheter under skolarbetet.
– Det finns olika möjligheter när man ska sitta och lära sig saker. Vi är ju olika, säger Therése Ahlgren och tar som exempel stolar för olika sittställning och särskilda platser för grupparbeten eller läsning på egen hand.
– Annars är det samma förhållningssätt här att alla är lika mycket värda och att vi hjälper varandra.
"Jag är väldigt taggad på att komma hit till den nya skolan", Sofia Leoni, klass 6 A på Brogårdaskolan,Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen