Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya grepp ska lyfta både EVS och Höganäs

Engelholm går på offensiven – med internationell turnering på hemmaplan och uppvisning i Höganäs.

Den suveräna mästarklubben EVS har många höjdare att se fram emot under den närmaste tiden.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter ett års uppehåll är Engelholm tillbaka i Nevza, de öppna nordiska klubbmästerskapen, och den här gången kommer segraren att koras i Kungsgårdshallen. EVS ska nämligen arrangera slutspelet, som avgörs 8-10 februari.
– Förra året fick vi inte in turneringen i vårt spelschema, men vi vill alltid spela internationellt och den här gången fungerar det bättre, säger sportchefen Fredrik Tågsjö. Nu blir det extra roligt, eftersom vi får favören av hemmaplan.
Intresset från övriga klubbar är tyvärr ganska klent. Engelholm blir enda svenska deltagare och bara sex lag har anmält sig. Från Danmark kommer Bröndby och Köge, Norge representeras av Oslo och Topp Volley och sjätte lag blir KA från Akureyri på norra Island.
– Vi kommer att spela i två trelagsgrupper och i första hand är det Kungsgårdshallen som gäller. Men för att hinna med blir det även några matcher i Nyhemshallen.
Engelholm är den enda svenska klubb som vunnit den här turneringen, på damsidan; 2009 och 2010, och siktet är inställt på en tredje triumf. Men innan det är dags för Nevza-slutspelet ska mästarklubben dessutom visa upp sig i Höganäs. Den 25 januari arrangeras nämligen en internmatch, med spelare från EVS elittrupp, i ett led att göra PR för den nystartade föreningen i Höganäs och Lerberget.
– De har gjort ett fantastiskt arbete där ute och det vill vi gärna vara med och stötta, säger Fredrik Tågsjö.
Det är mindre än ett år sedan Lerbergets Volleybollsällskap började med sin verksamhet, men föreningen har redan fått i gång flera olika lag på ungdomssidan.
– Fler klubbar och fler utövare i närområdet gynnar hela volleybollen i nordvästra Skåne, säger Fredrik Tågsjö. Och jag tycker att vi har en skyldighet att bry oss om mer än bara vår egen klubb.
Gå till toppen