Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Singelolycka på olycksdrabbad sträcka mellan Ljungbyhed och Krika

En personbil körde av vägen i en skarp kurva i Bonnarp strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen, längs samma sträcka där byborna i flera år försökt få sänkt hastighet.

Personbilen fortsatte rakt fram i kurvan. Ett staket hejdade framfarten.Bild: Privat
Räddningstjänst och ambulans larmades till trafikolyckan på vägen mellan Ljungbyhed och Krika i Klippans kommun sedan singelolyckan inträffat i Bonnarp. Ingen person behövde föras till sjukhus.
Ann-Louise Persson Norén bor i ett av husen som ligger mitt i Bonnarp, precis i svängen där olyckan inträffade.
– Jag var ute på baksidan och hörde smällen och däcken som tjöt, säger hon.
Av bromsspåren att döma hade föraren kommit från Krika-hållet och kört av vägen mitt i kurvan. Flera skyltar mejades ner under framfarten, sedan tog det stopp i ett staket som Trafikverket satte upp för några år sedan efter starka önskemål från fastighetsägare.
– Annars hade mina grannar fått in bilen på gårdsplanen. Det var också strax efter den tid när skolbarnen går till bussen, säger Ann-Louise Norén.
Läs också Kampen om sänkt hastighet i Bonnarp fortsätter
Byborna har i flera år försökt få Trafikverket att sänka den tillåtna hastigheten genom byn från 70 till 50, men myndigheten hänvisar till att det är förarnas ansvar att anpassa hastigheten till förhållanden på vägen.
– Det händer olyckor regelbundet, senast nu i somras. Vi har bott här i 12 år och jag och min man upplever att det blir värre och värre. En majoritet ligger över mittlinjen i kurvan, trots att de inte ser någonting där, säger Ann-Louise Norén.
Gå till toppen