Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Skådespelare, hantverkare eller förskolelärare – nu kan Höganäsungdomar söka sommarjobb

Skådespelare, hantverkare eller förskolelärare. Nu annonserar kommunen ut ett 40-tal sommarjobb för skolungdomar.

Arkivbild. I början av april hålls de första intervjuerna med de ungdomar som sökt Höganäs kommuns sommarjobb.Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Ansökningarna till årets sommarjobb i kommunen har öppnat och det är ungdomar, boende i Höganäs kommun, som till sommaren går ut årskurs nio, första eller andra året på gymnasiet som kan söka.
Likt tidigare år handlar det om jobb inom, bland annat, vård och omsorg, förskola och park och strand.
Men i listan finns även några nya jobb.
– Eric Ruuth kulturhus är tillbaka med en musik- och teatergrupp där ungdomarna sätter upp en föreställning som de jobbar med. Ett annat jobb på kulturhuset är att jobba ihop med fritidsledare under sommarlovsaktiviteterna, säger Marie Tidedal, handledare på kommunens arbetsmarknadsenhet.
En annan nyhet i jobbannonserna är hantverksarbeten i verkstäderna på kommunens Utvecklingscentrum.
– Då får man jobba med trä- och textilhantverk och producera föremål som säljs i daglig verksamhet här i Höganäs.
Det är Marie Tidedal som har huvudansvaret för sommarjobben och i början av april sker intervjuerna och rekryteringen.
För två år sedan fick Thea Lundahl, Emal Shahpasandi och Moa Rosenqvist det annorlunda sommarjobbet som skådespelare. Nu är tjänsterna tillbaka igen.Bild: Rickard Dighammar
Sommarjobben kostar kommunen 400 000 kronor och i nuläget handlar det om ett 40-tal tjänster men enligt henne kan det bli fler.
– Det är det vi har budgeterat för. Men vi är förberedda på att det kan komma mer pengar och då kan det bli fler jobb inom respektive område.
Förra året sökte cirka 250 personer som sammanlagt gjorde 650 ansökningar. Det är med andra ord många som slåss om samma jobb.
– Trots att vi haft ett tillskott i målgruppen, i form av många nyanlända ungdomar, så finns det en stor chans att få ett jobb. Arbetsmarknaden har nämligen varit god de senaste åren och många ungdomar får sommarjobb på annat sätt än genom kommunen, säger Marie Tidedal.
Varför ska man söka sommarjobb?
– Man ska söka sommarjobb eftersom det är viktig inför det kommande arbetslivet. Det är viktigt att testa på och tjäna sina egna pengar. De som slutar gymnasiet utan arbetslivserfarenhet får svårare att få det första jobbet.
Mer info om sommarjobben finns på kommunens hemsida.
Gå till toppen