Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

150 nya tips om försvunna kvinnan i Norge

Norsk polis har fått in ytterligare 150 tips från allmänheten i jakten på Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Sammantaget har 250 tips kommit in sedan polisen i veckan gick ut med misstankarna om att kvinnan kidnappats från sitt hem i Fjellhammar i oktober.

Polisen gick i onsdags ut och berättade att Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har varit försvunnen i tio veckor. Hon misstänks ha kidnappats från sin bostad i Fjellhammar.Bild: Fredrik Hagen/NTB/TT
– Det är tips om personer, adresser, fordon, aktiviteter och digitalt material, säger polisen Tommy Brøske.
Falkevik Hagen är gift med en av Norges rikaste personer. Var hon hålls fången är fortfarande oklart.
– Det kan vara i Norge eller utanför landets gränser.
Polisen har inte velat gå in på detaljer om utredningen. En teknisk undersökning i parets bostad har säkrat vissa spår, men vad det handlar om vill de inte gå in på.
Krav på en lösesumma på nio miljoner euro (92 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, har framförts, enligt VG. Polisen har sagt att allvarliga hot framförts om lösenkravet inte tillmötesgås.
Polisen vill gärna ha fler tips från människor som märkt av någon ovanlig aktivitet den 31 oktober, då kvinnan försvann från sitt hem. De vill också ta del av iakttagelser från människor som märkt något ovanligt bland personer i deras närhet, till exempel förändrat beteende och onormala inköp.
– Först och främst är vi intresserade av tips knutna till ett möjligt gömställe, säger Brøske.
Fakta

Investerare med miljardförmögenhet

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med Tom Hagen. Tom Hagen har en nettoförmögenhet på 1,5 miljarder norska kronor. De senaste elva åren har han tjänat över en miljard norska kronor i sitt företag Holding 2.

Hagens företag är majoritetsägare i elbolaget Elkraft och har också stora värden placerade i fastigheter. Han äger bland annat en hotellverksamhet vid en av Norges största skidanläggningar.

Källa: Dagens Næringsliv

Gå till toppen