Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julkortsmysterium fick sin förklaring efter flera år

Sedan mer än tio år tillbaka har Ylva Larsson och hennes familj med ojämna mellanrum fått julkort från ett par vid namn Anna och Anders. Enda problemet är att familjen inte vet vilka avsändarna är. Efter en efterlysning på Facebook har nu korten fått sin förklaring.

“God jul och gott nytt år” Julkorten som flera gånger har landat i brevlådan hos familjen Larsson är poststämplade i Ängelholm. Men vilka är Anna och Anders?
I veckan lade Ylva Larsson i Klippan ut en efterlysning på Facebook, i ett försök att få kontakt med dem som står bakom de trevliga julhälsningarna.
– Jag kan inte säga när det började, men det har varit flera gånger. Nu hade det inte kommit något kort på flera år, men så hände det igen, säger hon.
Julkorten har skickas till gården i Linnestofta, som Ylva Larssons dotter nu har tagit över. Men vem de kommer ifrån har familjen inte haft en aning om.
– Vi har funderat, men kan inte komma på vilka de kan vara. Det har funnits tre syskon som hette Larsson som bodde en bit ifrån oss, kanske var det till dem korten skulle?
Av det senaste kortet att döma verkar det dessutom som att Anna och Anders har hunnit få två barn medan åren passerat, konstaterar Ylva Larsson.
– Nu finns ju Facebook, det fanns inte i början. Så jag tänkte att jag ville testa en efterlysning för att se vad som händer.
Hennes inlägg har delats av och engagerat många i veckan.
På fredagseftermiddagen kommer förklaringen till slut, via Facebook: Korten skulle mycket riktigt ha nått en annan person med samma efternamn som bor i närheten.
– Förmodligen har julkorten kommit rätt de år när vi inte fick dem, säger Ylva Larsson.
– Vi har ju hela tiden misstänkt att de inte var till oss.
Gå till toppen