Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dagen efter tacklingen – Sylvegård stängs av i tre matcher

Malmö Redhawks Emil Sylvegård var i händelsernas centrum under det stekheta Skånederbyt mot Rögle i går. Dagen efter anmäldes Sylvegård till disciplinnämnden – och fick tre matchers avstängning.

Rögles Ted Brithén tacklas av Malmö Redhawks Emil Sylvegård under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö Redhawks Emil Sylvegård var en huvudrollsinnehavare i det galna derbyt mot Rögle. Den stora snackisen efteråt var tacklingen på Röglestjärnan Ted Brithén.
Emil Sylvegård tacklade Brithén en liten bit från sargen, Brithén for in i sargen och blev sedan liggande på isen.
Situationen gav inget straff för Sylvegård under matchen – men väl dagen därpå.
SHL:s situationsrum gick igenom händelsen och anmälde tacklingen till disciplinnämnden.
Strax efter klockan 14 meddelade Malmö Redhawks via Twitter att Emil Sylvegård stängs av i tre matcher.
Disciplinnämnden skriver så här i domen: "Nämnden finner det utrett att Emil Sylvegård gjort sig skyldig till en huvudtackling. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Emil Sylvegård bestraffades av nämnden i mars 2018 och det rör sig alltså nu om återfall. Återfallets betydelse för avstängningens längd är dock av mindre betydelse i detta fall. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher."
Utöver avstängningen har Emil Sylvegård dömts att betala 10 000 kronor i böter.
Rögle vann matchen med 6–4.
Gå till toppen