Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Facket: Nedstängning hotar USA:s flygsäkerhet

Flygpersonal varnar om äventyrad säkerhet till följd av nedstängningen av delar USA:s statsapparat. I veckan protesterade anställda vid en presskonferens om det rådande läget vid flygplatsen Newark Liberty International Airport.Bild: Julio Cortez/AP/TT
Flygsäkerheten i USA äventyras av den pågående nedstängningen av delar av landets statsapparat. Det säger representanter för drygt 30 fackförbund för flygpersonal, bland annat kabinpersonal och flygledare.
Tillsammans sluter de upp i ett brev till kongressen där de beskriver problem som uppstått till följd av nedstängningen och kräver en omedelbar lösning av dödläget i budgetförhandlingarna.
Bland annat beskriver man hur säkerhetspersonal arbetar utan lön och kommer att behöva söka sig till andra jobb.
"Väntetider kommer att bli längre med stora folkmassor i de offentliga utrymmena på flygplatserna som följd", står det i brevet som flera amerikanska medier publicerat.
Nedstängningen inleddes den 22 december i fjol och handlar om finansieringen av en gränsmur mot Mexiko. Drygt 800 000 statsanställda har antingen permitterats eller arbetar utan lön. Om nedstängningen fortsätter in på lördag blir stängningen den längsta i landets historia.
Gå till toppen