Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gårdsten inte längre utsatt område

Från och med den 1 mars kommer inte längre stadsdelen Gårdsten i nordöstra Göteborg att klassas som särskilt utsatt område av polisen i Göteborg. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Från och med den 1 mars kommer inte längre stadsdelen Gårdsten i nordöstra Göteborg att klassas som särskilt utsatt område av polisen i Göteborg.
– Det är vi som har lägesbilden, Och när vi ser på Gårdsten så når de inte längre upp till de kriterier som finns för att räknas till de särskilt utsatta områdena, säger Ulf Merlander, polisintendent vid Storgöteborg nordost till TT.
Sedan kan det dröja innan Gårdsten formellt också tas bort från den nationella listan då ärendet ska gå sin gilla gång.
De senaste två åren har brottsligheten i Gårdsten gått ner med 20 procent. Den positiva utvecklingen har blivit möjlig genom ett nära samarbeta mellan Gårdstensbostäder, polisen och många frivilligorganisationer. Nu talar man om Gårdstenmodellen och flera andra utsatta områden använder redan arbetssättet i hopp om att nå liknande resultat.
Gå till toppen