Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är helgens svenska skidhöjdpunkter

Hittar slalomherrarna formen, kan supertalangen rå på Charlotte Kalla och utnyttjar Hanna Öberg slagläget i jaktstarten? Här är några av de svenska höjdpunkterna i skidhelgen som kommer.

Talangen Frida Karlsson ställs mot Charlotte Kalla och Ebba Andersson i lördagens 10-kilometerslopp i Falun. Arkivbild.Bild: Ulf Palm/TT
Juniorstjärnan utmanar Kalla och Andersson
Vad: längdskidor, 10 km (k), damer, nationell tävling.
Var: Falun, Sverige.
När: lördag, klockan 10.
Hon tävlar inte i längdvärldscupen eftersom siktet är inställt på junior-VM senare i januari. Men på lördag får den svenska talangen Frida Karlsson, som imponerade stort i Sverigepremiären i Bruksvallarna, på nytt mäta sig mot några av de bästa i världen. I Kopparskidan, en nationell tävling i Falun, ställs Karlsson mot Sveriges två främsta distansåkare, Charlotte Kalla och Ebba Andersson, på 10 kilometer klassiskt.
Slalomherrarna letar efter VM-formen
Vad: alpint, slalom, världscupen, herrar.
Var: Adelboden, Schweiz.
När: söndag, första åket startar klockan 10.30, andra åket startar klockan 13.30.
Det har gått knackigt för de svenska slalomherrarna i vinter. Men efter bra träningsdagar i Italien i veckan är det fullt av optimism i landslaget inför helgens tävlingar. Lossnar det äntligen för André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen i schweiziska Adelboden?
Öberg i perfekt slagläge – jagar första segern
Vad: skidskytte, jaktstart, världscupen, damer.
Var: Oberhof, Tyskland.
När: lördag, klockan 12.45.
Inför årets säsong hade OS-guldmedaljören Hanna Öberg aldrig varit på pallen i världscupen. Nu har hon varit trea två gånger på kort tid, och efter torsdagens tredjeplats i Oberhofs sprint har hon dessutom ett perfekt slagläge inför lördagens jaktstart. Öberg går ut 15 sekunder bakom ledaren, italienska Lisa Vittozzi, på jakt efter sin första världscupseger.
Sista touren före VM för puckelpiståkarna
Vad: puckelpist, världscupen, herrar.
Var: Calgary, Kanada.
När: lördag, klockan 21.30, svensk tid.
Både Walter Wallberg och Oskar Elofsson har stått på pallen i vinterns puckelpisttävlingar. Nu går dem, liksom ytterligare åtta svenska puckelpistherrar, in i den sista fasen inför VM i Deer Valley i februari. Helgens tävling i kanadensiska Calgary är den första av tre i den nordamerikanska touren som fungerar som sista uppladdning inför världsmästerskapet.
Gå till toppen