Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Annika Olausson

Annika Olausson från Yxnaholma i Höör avled den 30 december i en ålder av 63 år. Mina tankar är hos Ivan, Emeli och Arvid med familjer.

Annika Olausson (1955–2018).Bild: PRIVAT
Jag har förlorat min älskade vän Annika och känner en förtvivlad sorg och saknad.
Vår vänskap började när vi båda bodde i Askeröd och engagerade oss i byföreningen där vi anordnade intressanta och välbesökta träffar, alltifrån kultur, bokcirklar, pubkvällar och underhållning.
2003 tog vi initiativet till att starta KPL – Kvinnor På Landet – för att samla kvinnor som liksom vi ville träffas för intressanta samtal och aktiviteter. Vi har träffats en fredagskväll i månaden under dessa år och alla bidrar med något ätbart att sätta på bordet till ofta livliga, öppna, djupa diskussioner. Det är med sorg i våra hjärtan som vi nu fortsätter våra träffar utan en av våra yngsta medlemmar.
Annika var en tusenkonstnär som klarade det mesta och hade många intressen. Det mesta kring hus och hem klarade hon utan hjälp, hon odlade grönsaker, bakade surdegsbröd, hade en trädgård full med blommor där några höns och en tupp stolt spatserade. Katten Ilse kunde man ofta se mitt i flocken. På senare år intresserade Annika sig för biodling, hade flera bisamhällen och slungade magiskt god honung.
Annika har arbetat som barnmorska på ungdomsmottagningen i Lund och älskade sitt jobb där hon hade stort utbyte av sina kollegor och ungdomarna som hon mötte.
Vi har många fina upplevelser tillsammans från vardag, fest och resor. Intresset för natur och kultur har vi delat och det speglas också i de resor som vi gjort till Spanien, Madeira, Rom, Skagen, Inlandsbanan och många besök till platser och vandringsleder runt om i Sverige.
Sedan Annika under våren fick besked om sin sjukdom har vi mellan sjukdomsbesöken hittat på många saker under den underbara sommaren; gjort utflykter, träffat många vänner och ofta promenerat i skogen vid Yxnaholma. Vår sista naturupplevelse var just vid dammarna i närheten av hennes hem. Nu har Annika gjort sin sista resa ensam.
Annika - glad, god, kärleksfull och optimistisk har lämnat familj, arbetskamrater, grannar och många vänner och saknaden är stor.
Låt oss bära Annikas minne i våra hjärtan.
Annchristin Jeppsson
Gå till toppen