Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu kan hon fira sin 105-årsdag

Inga Ekenstierna, Limhamn, fyller 105 år fredagen den 11 januari.

Inga Ekenstierna, Limhamn, fyller 105 år.Bild: Bengt Ekenstierna
I och med att Inga Ekenstierna nu fyller 105 år tar hon plats bland Malmö kommuns tre äldsta och i en celeber grupp av 80 personer i Sverige som är jämnåriga eller äldre. Född 1914 har Inga upplevt två världskrig och en förändrad värld där självklarheter i dag inte ens fanns i någons tankar när hon växte upp.
Inte att undra på att det svindlar för Inga när hon genom en knapptryckning på en iPad kan komma i kontakt med sina barnbarnsbarn var de än befinner sig i världen.
Inga Ekenstierna var ekonomiansvarig på några kända Malmöföretag under perioden 1940-1980 innan hon 65 år gammal ägnade sig på heltid åt sin och hennes systrars uraffär Christoffersson Ur på Baltzarsgatan fram tills hon var 85 år då hon pensionerade sig. Men hon fortsatte med garageförsäljning av kvarvarande varulagret ytterligare några år.
För drygt en månad sedan, på dagen 40 år efter att hennes man och min pappa dog - säckade mamma ihop och hamnade i ett komaliknande tillstånd. Efter en vecka palliativ vård, så avbröts denna då vi började skymta tecken på att mamma ville leva vidare.
Efter att ha legat däckad i sängen i precis en månad, så steg mamma i söndags upp ur sängen likt fågeln Fenix. Hennes första reflektion var ifall det finns utrymme på Hemmet för att fira hennes 105-årsdag några dagar senare ...
Bengt Ekenstierna
Gå till toppen