Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sarah Dawn Finer: ”Blir många snuskiga skämt”

"Så ska det låta" bjuder i år på många debutanter. Dessutom gör programmets första programledare Peter Harryson comeback – men som tävlande. – Det är så roligt att själva urfadern ville vara med, att han bjussade på det efter tio år, säger Sarah Dawn Finer, som leder sin andra säsong av programmet.

Sarah Dawn Finer gör sin andra säsong som programledare för tv-programmet "Så ska det låta". Årets säsong av "Så ska det låta" har premiär söndag den 13 januari.Bild: Anders Wiklund/TT
Bland den 24:e säsongens 32 deltagare är hela 22 debutanter, förutom Peter Harryson kan man också nämna Ola Salo och Eric Saade som för första gången tar ton i programmet.
– Det är inte bara artister som tävlar, utan också skådespelare, programledare och komiker. Några avsnitt är riktigt sångstarka, medan andra är mer humoristiska. Roligast är att vi får ha med några av Sveriges nu största artister, samtidigt som vi kan presentera några som inte är fullt lika kända för en stor publik, säger Sarah Dawn Finer.
Förra året fick programmet en ordentlig ansiktslyftning, men också årets säsong bjuder på en del nygamla förändringar.
– Gamla studion är tillbaka och några tävlingsgrenar från förr gör comeback. Dessutom har vi skrotat mitt manus. Jag är friare och mer spontan, och det betyder att det blir många snuskiga skämt.
"Så ska det låta" är en av SVT:s riktiga långkörare, och frågar man Sarah Dawn Finer har programmets framgångar en ganska självklar förklaring.
– Det blir mindre och mindre musikunderhållning i tv, åtminstone jämfört med hur det var när jag växte upp. Jag tror att man underskattar hur stort intresse det finns för musik i Sverige.
Snart blir det dock gott om musik på bästa sändningstid. Om bara några veckor börjar Melodifestivalen, där Sarah Dawn Finer är en av fyra programledare.
– Jag är en liten bricka i ett jättestort spel, men är som alltid väldigt mån om att bjussa på mig själv, och det kommer jag att göra med råge.
"Så ska det låta" får säsongspremiär i SVT den 13 januari.
Fakta

De tävlar i "Så ska det låta"

13/1: Martin Redhe Nord, Linus Wahlgren, Mariette Hansson och Julia Frej

20/1: Hanna Dorsin, Richard Söderberg, John Lundvik och Renaida Braun

27/1: Claes Malmberg, Ida Redig, Erik Grönwall och Andreas Lundstedt

3/2: Erik Saade, Shirin, Josefin Johansson och David Sund

10/2: Jonas Gardell, Mark Levengood, Agneta Sjödin och Casper Janebrink

17/2: Anna Carlsson, Peter Harryson, Ellen Bergström och Chris Kläfford

24/2: Ola Salo, Cecilia Frode, Rennie Mirro och Rachel Mohlin

3/3: Hanna Hedlund, Viktor Åkerblom, Marianne Mörck och Philip Jalmelid

Gå till toppen