Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Saudisk tonåring får asyl i Kanada

Rahaf Mohammad al-Qunun, som flydde till Thailand undan sin familj, har beviljats asyl i Kanada.Bild: Sakchai Lalit/AP/TT
Den saudiska kvinnan Rahaf Mohammad al-Qunun som har flytt till Thailand av rädsla för att hennes familj ska döda henne har beviljats asyl i Kanada.
– Kanada har varit tydligt med att vi står upp för mänskliga rättigheter och kvinnors rättigheter runt om i världen. När FN kom med en förfrågan om vi kunde bevilja asyl för al-Qunun accepterade vi, säger Kanadas premiärminister Justin Trudeau.
al-Qunun flyger med Korean Air från Bangkok till Seoul i Sydkorea under fredagen för att ta ett anknytande plan till Kanada, uppger de thailändska immigrationsmyndigheterna.
18-åringen anlände till Bangkok i lördags där hon barrikeraderade sig på ett hotellrum i transithallen på flygplatsen sedan hon nekats komma in i landet. Efter att ha väckt uppmärksamhet via sociala medier fick hon komma in i landet.
FN:s flyktingorgan UNHCR har bedömt att hon har legitima asylskäl.
Gå till toppen