Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska Norrvidinge växer i Blekinge

Norrvidinge vill bli större. Koncernen tillhandahåller maskiner, material och transporter till anläggningsbranschen och växer nu genom att förvärva Sortab i Karlskrona. Det betyder att omsättningen närmar sig 600 miljoner kronor.

Norrvidinge startade som en maskinstation för lantbruket vid millennieskiftet. Sedan dess har verksamheten förändrats och växt i omgångar. 2016 flyttade huvudkontoret från Billeberga till Helsingborg.
"Vi vill bli ledande leverantör av maskin- och transporttjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige", säger Johan Beerman, vd i Norrvidinge.Bild: Norrvidinge
Nu tar utvecklingen nya steg. Under torsdagen blev det klart att Norrvidinge köper Sortab Mark & Sorteringstjänst i Karlskrona.
– Vi vill bli ledande leverantör av maskin- och transporttjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige, säger Johan Beerman, vd i Norrvidinge.
Företaget har verksamhet över hela Skåne och söker sig nu norröver. I linje med det letar koncernen efter lämpliga företag att förvärva.
Norrvidinge omsätter omkring en halv miljard med 150 anställda. Koncernen har två affärsområden: en är att hyra ut maskiner med förare samt tillhandahålla anläggningsmaterial och transporter, den andra att hyra ut entreprenadmaskiner utan förare. Det första affärsområdet står för cirka 80 procent av omsättningen.
Sortab har liknande verksamhet och omsätter omkring 75 miljoner kronor med 25 anställda.
– Det är ett välskött bolag med en stark position på marknaden i östra Blekinge.
Kunderna är anläggningsföretag som Peab och NCC. Konkurrensen är omfattande, men koncernen hävdar sig väl, enligt Johan Beerman.
– Vi är en betydande, nästintill ledande aktör, säger han.
Norrvidinge började som en maskinstation inriktad på lantbruket. Idag tillhandahåller företaget maskiner med eller utan förare samt material och transporter till anläggningsbranschen.Bild: Norrvidinge
Många prognoser talar om en vikande konjunktur med minskat byggande.
Hur ser Norrvidinge på framtiden?
– Vi ser en svängning i konjunkturen, men som i första hand rör bostads- och inte infrastrukturbyggande. De största anläggningsvolymerna finns inom infrastruktur, så vi kanske inte blir lika påverkade som aktörer inriktade på bostäder, utan tror på en god marknad för oss på tung anläggning de kommande åren.
Gator, vägar och vatten- och avloppsnät är exempel på sådant som kräver underhåll och nyinvesteringar från kommuner och andra offentliga aktörer.
Gå till toppen