Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eddie Murphy gör ”En prins i New York 2”

Eddie Murphy kommer att sätta på sig kronan igen och återvända till rollen som Akeem, kronprins i det fiktiva afrikanska kungadömet Zamunda, skriver Deadline. Filmen "En prins i New York" blev en stor succé när den gick upp på bio 1988.

Eddie Murphy har skrivit på för en uppföljare till komedin "En prins i New York" från 1988. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Nu hoppas Murphy på att kunna samla originalskådespelarna från första filmen, bland annat James Earl Jones, som spelade hans pappa och Arsenio Hall, som hade rollen som prinsens högra hand Semmi.
– Efter många års väntan är jag spänd på att få se "En prins i New York 2" bli verklighet. Jag ser fram emot att återföra alla de här klassiska och älskade rollfigurerna till vita duken, säger Eddie Murphy.
Manus baseras på ett utkast till uppföljaren skrivet av originalförfattarna till första filmen och regissören Craig Brewer har tidigare arbetat med Murphy på filmen "Dolemite is my name" som kommer senare i år.
Eddie Murphys filmkarriär har gått svajigt de senaste åren. Han vann en Golden Globe för sin roll i filmen "Dreamgirls" 2007, men året därpå kammade han hem Golden Raspberrys både för sämsta manliga huvudroll, sämsta manliga biroll och sämsta kvinnliga biroll, då han spelade majoriteten av rollerna i filmen "Norbit". Två år senare utsågs han till "årtiondets sämsta skådis" på samma gala.
Gå till toppen