Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kinnander lämnar Eskilsminne: "Behöver något nytt"

Anton Kinnander hoppas snart göra klart med en annan division 1-klubb.
– Inget är klart, men det är något på gång, säger han.

Anton Kinnander öste in mål i division 2 2017, men lyckades inte alls lika bra 2018.Bild: Sven-Erik Svensson
Det blir som väntat ingen fortsättning för Anton Kinnander i Eskilsminne. Redan i somras ville den 22-årige forwarden till Ängelholms FF, men flytten aktiverades aldrig och under hösten blev det inte många minuters speltid samtidigt som Robin Hofsö och Emil Åberg öste in mål. Kontraktet löpte ut efter säsongen.
Målsuccén i division 2 2017 följdes upp av fyra mål på sexton division 1-matcher.
– Jag hade ett samtal med Kalle [Olsson, Eskils sportchef] i slutet av november precis innan jag åkte till Thailand. Jag förklarade att jag inte var sugen på att vara kvar efter situationen som var under hösten. Man blir trött på det, jag behöver något nytt, säger Anton Kinnander.
Läs också Succé i fjol – nu är Eskilsforwarden ute i kylan
Ex-HIF:arens insats i Nyårssaluten, inomhusturneringen där Eskils blev tvåa, blev hans sista framträdande i den gulblåa tröjan för den här gången. Inom loppet av två veckor hoppas han ha gjort klart med en ny klubb.
Han har ett huvudspår och den klubben spelar också i division 1.
– Inget är klart, men det är något på gång, säger han.
Nu tränar han på egen hand.
– Jag håller igång, jag tränar mycket med Pontus [Löfvenmark, målvakt i Eskils] och det blir lite tennis med "Jonte" [Jonathan Larsson, tidigare i HIF] som är i samma situation som jag. Vi hjälper varandra. Jag håller mig i form, säger Anton Kinnander.
Gå till toppen