Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kellys advokat: Fullständig lögn

R Kelly. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
R Kellys advokat Steve Greenberg slår tillbaka mot de nya anklagelser om sexuella övergrepp som nyligen riktades mot r'n'b-sångaren i en dokumentär.
I ett uttalande beskyller han dokumentären för att sakna bevis och för att vara full av felaktigheter. Han kallar den en riktad attack i syfte att tjäna pengar och säger att anklagelserna mot stjärnan är en "fullständig lögn".
Den sex timmar långa "Surviving R Kelly" sändes i flera delar förra veckan. I den vittnar flera kvinnor om så väl fysiska som psykiska övergrepp som sångaren ska ha begått, i vissa fall när de var minderåriga.
R Kelly anklagades 2017 för att i flera år ha hållit unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Han har även åtalats för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka 2002. Han friades sex år senare.
Under metoo-rörelsen förra året fick anklagelserna mot honom ny fart, bland annat genom uppmaningar till bojkott mot musiktjänster och konsertarrangörer.
Gå till toppen