Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svensk bakom R Kelly-serien: Överväldigande

Demonstranter utanför R Kellys studio i Chicago.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
Dokumentärserien "Surviving R Kelly" slog ner som en bomb när flera kvinnor pekade ut r'n'b-stjärnan för sexuella övergrepp.
En av upphovsmännen till dokumentärserien är den svenske producenten Joel Karsberg, skriver Aftonbladet.
– Just nu känns det överväldigande. Ytterst är jag väldigt glad över hur dokumentären lyckats lyfta fram och skapa debatt kring ämnena, säger han till tidningen.
Tillsammans med tre amerikanska producenter arbetade han i två år med att granska historierna om sexövergrepp som länge omgärdat sångaren.
– Vi tog kontakt med en av hans tjejer som gett en intervju till en tidning. Att höra den hemska historien direkt från källan satte sina spår. När vi bestämde oss för att gräva djupare fann vi många fler i samma situation, säger Karsberg till Aftonbladet.
Sedan resultatet sändes förra veckan har amerikanska åklagare vädjat till vittnen att träda fram. Samtidigt har artister som Lady Gaga och Chance The Rapper tagit avstånd från sin tidigare samarbetspartner.
R Kelly förnekar alla anklagelser och han är inte dömd för något brott.
Gå till toppen