Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EVS-kaptenen om nyheterna inför spurten

Det har hänt mycket kring EVS, när elitserien ska dra i gång igen.

Lagkaptenen Julia Axelsson Svärd har all anledning att vara optimist inför det nya året med EVS.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lagkaptenen Julia Axelsson Svärd har flyttat hem till Ängelholm, för att kunna satsa ännu mer på sin volleyboll. Men det har hänt mer i EVS under den senaste tiden. Mycket mer.
– Ja, det kan man lugnt konstatera. Vi var bra redan innan, nu känns truppen ännu bättre och är det någon som ska kunna hota oss måste de verkligen imponera. Sedan vet vi att allt kan hända, så vi måste vara precis lika ödmjuka som tidigare, säger EVS-centern inför den andra halvan av säsongen.
De regerande mästarna vann sina 15 första matcher i elitserien, under söndagen är det nystart – hemma mot Lund – och Julia Axelsson Svärd hyllar gärna de nya spelarna i laget. Nellie Fredriksson anslöt redan innan jul, liberon Veri Rizzoll gjorde comeback mot Köge i tisdags kväll, efter en höst i Tyskland, och häromdagen landade den nya centern Taylor Brisebois från Kanada.
– Jag var med och mötte Taylor för ett par år sedan, när hon spelade i Danmark, och vet att det är en lång tjej, med långa armar. Hon kommer att bli en jättebra förstärkning, inte minst tack vare sin erfarenhet, och det ska bli utvecklande för oss andra centrar. Jag minns ju när Arica Nassar var här, hon var bra på att visa och dela med sig.
Samtidigt är Julia närmast lyrisk när hon hälsar Veri Rizzol välkommen tillbaka – "Det är så coolt att se henne spela" – och den utökade truppen ska utan tvekan bli ett vasst vapen.
– Det är bra med variationen, där alla kan komplettera varandra. Dessutom lär det bli viktigt med en rejäl bredd, eftersom vi ska spela otroligt många matcher. Landslagstjejerna blev till exempel magsjuka under EM-kvalet och då är det bra att ha alternativ.
Julia själv har också nya förutsättningar, inför det nya året:
– Jag ska läsa lite även under våren. Men jag flyttade hem i julas, för att slippa pendlandet till Lund och för att ge volleybollen ännu mer tid.
Gå till toppen