Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kanye West nekades jättekupol – hoppade av

Kanye West. Arkivbild.Bild: Brent N. Clarke/AP/TT
Den amerikanske rapstjärnan Kanye West skulle ha avslutat jättefestivalen Coachella senare vår. Men bara två dagar innan artisterna skulle presenteras kom han med ett oväntat krav, skriver Billboard.
I stället för att uppträda på festivalens huvudscen krävde West att få spela i en specialbyggd kupol. Det gigantiska bygget skulle stå i mitt i festivalområdet och designas av hans samarbetspartner John McGuire.
I ett telefonsamtal med West ska de ansvariga ha förklarat att man inte hinner bygga något sådant på bara fyra månader. Man skulle också behöva flytta ett stort antal portabla toaletter från den aktuella platsen.
En irriterad West ska då ha förklarat att han är en kreativ visionär, som inte behöver slösa bort sin tid med att prata om bajamajor. Sedan slängde han på luren, enligt Billboards källor.
Coachella äger rum i södra Kalifornien den 12—14 april och 19—21 april. Bland dragplåstren finns Ariana Grande, Childish Gambino, Tame Impala och Solange.
Gå till toppen