Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ung mittnia till OV: "Tog chansen när den kom"

Jämn toppstrid. Då breddar OV Helsingborg truppen. Calle Almander är klar.
– Han tog själv kontakt med oss, säger tränaren Ulf Sivertsson.

OV Helsingborgs tränare Ulf Sivertsson.Bild: AVDO BILKANOVIC
Under söndagen tar OV Helsingborg, som inför den här omgången leder allsvenskan, emot nästjumbon Tyresö. Då lär Calle Almander göra debut.
Mittnian, som är född 1998, blev klar under lördagen och har skrivit på för resten av säsongen. Han ansluter från HK Drott Halmstad.
– För två år sedan tränade han som en ung och lovande spelare med oss ungefär tio gånger, då spelade han i Hök, säger tränaren Ulf Sivertsson. Han hörde av sig till oss nu i december och frågade om han fick träna igen, det har lett till en övergång eftersom han ville söka sig högre upp i systemet.
Sedan Albin Carlsson lämnade har OV saknat en naturlig mittnia bakom Oskar Hansson.
– Calle har sett bra ut på träning och vi har haft mycket skador, därför valde vi att bredda truppen. Vi tog chansen när den kom. Han tog själv kontakt med oss och det är inga kostnader förutom utbildningsbidrag, säger Ulf Sivertsson.
Är det aktuellt med fler nyförvärv?
– Nej, i och med att Linus [Nilsson] har varit skadad en längre period har vi tittat lite grann men vi har inte hittat det vi vill ha. Nu dök det här upp som en breddvärvning, så får vi se hur det ser ut, säger Ulf Sivertsson.
När OV mötte Tyresö på bortaplan vann Helsingborgslaget med hela 36–21.
– Vi körde över dem totalt i andra halvlek där allt lyckades för oss och inget för dem. Det är bara att glömma den matchen, de ser bättre ut nu. Det här är en helt ny match, vi ska inte tro att det bara löser sig. Och det vet jag att vi inte gör, säger Ulf Sivertsson.
Den förre OV-spelaren Zlatko Pavicevic återfinns numera i Tyresö.
– De har saknat en vänsterhänt skytt och det får de nu. Vi får se om de har ändrat sitt spel, säger Ulf Sivertsson.
Christoffer Grindheim saknas på nytt efter att ha vrickat sin fot. Sedan tidigare är Linus Nilsson och Mathias Meltzer långtidsskadade.
Gå till toppen