Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Faran för Åstorp Grizzlys är över – A-laget spelar säsongen ut

Efter måndagens styrelsemöte har några av de avhoppade ledamöterna återgått till styrelsen. Klubbens A-lag kan därför bli kvar i division 2 – åtminstone den här säsongen.

Åstorp Grizzlys A-lag blir kvar i division 2 säsongen ut.Bild: PETTER ARVIDSON
Det blev ett turbulent årsskifte för styrelsen i Åstorp Grizzlys när alla utom två ledamöter lämnade sina uppdrag efter oenigheter kring ekonomi och klubbens satsningar.
Läs också Efter styrelseavhoppen: Åstorp tvingades ställa in match
Den ofullständiga styrelsen fick i förra veckan konsekvenser för verksamheten när hemmamatchen mot Alvesta fick ställas in. Men efter att ha tagit juridisk hjälp från Riksidrottsförbundet är man efter måndagens styrelsemöte på banan igen.
– Vissa av ledamöterna har valt att återinträda i styrelsen. Enligt Riksidrottsförbundets jurister får inte alla avgå på det viset, säger Carina Modig som är ordförande och kassör i styrelsen.
Läs också Nästan hela Grizzlys styrelse har hoppat av i protest
Vid måndagens möte kunde styrelsen också besluta att A-laget ska spela kvar i division 2 säsongen ut.
Är faran över nu?
– Det tycker jag väl att man kan säga så får man se efter den här säsongen hur allt utformar sig. Vi hoppas att vi kan jobba tillsammans på ett vettigt vis och vi ser positivt framåt nu, säger Carina Modig.
Det extrainsatta årsmöte som skulle hållas under torsdagen skjuts därför fram till februari – då ska delårsbokslutet per siste december gås igenom och en ny ordförande ska väljas.
Gå till toppen