Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Work walk ny satsning för att få personal till hotell och restauranger

Besöksnäringen fortsätter växa i Helsingborg och har ett stort behov av personal framöver. Därför gick drygt 300 elever och arbetssökande under tisdagen från det ena stället till det andra för att få en liten inblick i olika serviceyrken.

Alexander Meijer, köksmästare på Marina Plaza, gör finishen på desserterna och ger samtidigt en liten glimt av vad som ingår i yrket. Åttondeklassarna från Vitrra-Landborgen och Kunskapsskolan smakade sedan glatt på crème brûléen.

Bild: Britt-Mari Olsson

Annons

Alexander Meijer står vid bardisken på Marina Plaza och har en massa dessertskålar framför sig. Apelsincrèmebruléerna är förberedda och saknar bara en sista finish. Ett tjugotal åttondeklassare ser tysta på hur han skär ut filéer ur apelsinklyftor, strör specialsocker över desserterna och låter en gaslåga svepa över.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan