Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Norwegian kapar rutter och baser

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian lägger ned ett antal linjer samt sex baser för att minska kostnaderna. Arkivbild.Bild: Ruud, Vidar
Det norska lågprisflygbolaget Norwegian lägger ned ett antal linjer samt sex baser för att minska kostnaderna. Åtgärderna är en del av ett sparpaket på två miljarder norska kronor som presenterades i december.
Läs också Norwegian inleder 2019 med stort sparprogram
"Företaget har nått en punkt där det krävs nödvändiga justeringar i utbudet för att förbättra långsiktigheten och det finansiella resultatet i en väldigt konkurrensutsatt marknad", säger Helga Bollmann Leknes, HR-chef på Norwegian, i ett skriftligt uttalande.
Flygbolaget lämnar helt Mallorca, Gran Canaria, Teneriffa samt Stewart och Providence på den amerikanska östkusten. Företaget slutar också flyga Boeing 737 från Rom i Italien men fortsätter med Dreamliner-planen.
De rutter som berörs går inom Europa och till USA och Mellanöstern.
Det är oklart hur många jobb som försvinner i nedskärningarna, men enligt Norwegian är målet att så få som möjligt ska behöva sägas upp.
Läs också Thomas Frostberg: Dålig tajming för kris i Norwegian
Åtgärderna kommer att ske gradvis från april i år och fram till årsskiftet.
Följande rutter kommer att kommer att kapas i sommarprogrammet 2019:
· Palma de Mallorca - Köpenhamn
· Palma de Mallorca - Oslo
· Palma de Mallorca - Düsseldorf
· Palma de Mallorca - Helsingfors
· Rom - Helsingfors
· Tenneriffa - Madrid
Gå till toppen