Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succétränaren har gjort sitt i Helsingborg

HBK/Berganias guldtränare Vahab Daneshvar har lämnat vinterns mästarklubb.

Vahab Daneshvar har slutat som tränare i HBK/Bergania, efter en sällsynt lyckad period.Bild: Johan Persson
HBK/Bergania har en historiskt bra period bakom sig, men nu har succétränaren Vahab Daneshvar lämnat klubben. Ersättarna är dock redan på plats.
– Jo, det här är inget dramatiskt, försäkrar ordföranden Fredrik Sjöberg. Vahab har flyttat till Stockholm och vi var tidigt överens om att han bara skulle köra året ut.
Vahab Daneshvar har onekligen varit en frisk fläkt under sina år i HBK/Bergania. Han var fortfarande aktiv när han flyttade till nordvästra Skåne, sommaren 2012, och under sin första säsong här nere vann Vahab SM-guld i 66-kilosklassen. Den egna satsningen stördes dock av skador och han blev tränare istället.
– Han kom efter Anders Andersson, som redan börjat bygga en stark trupp och fått igång en bra träningskultur. Sedan har Vahab och Robert Rosengren fortsatt på den linjen, konstaterar Fredrik Sjöberg.
Inför den här säsongen gjorde HBK/Bergania en uttalad satsning och i första hand var siktet inställt på en seger i Fyrstads. Klubben arrangerade den anrika tävlingen för allra första gången och inför en entusiastisk publik hemma i Idrottens hus lyckades laget besegra såväl AIK som Pan och Örgryte.
– Sedan vann vi elitserien också, för första gången, så visst blev det en lyckad satsning. Och där har Vahab varit en viktig kugge, förstås.
Nu har Anders Hallbäck, som själv brottas vidare och vann Vättercupen förra helgen, tagit över ansvaret och precis som tidigare finns Robert Rosengren med som assisterande tränare. Dessutom går Sava Cederholm in i staben kring seniorerna., som närmast har SM i Sundsvall i sikte, om ett par veckor.
För Vahab Daneshvars del väntar nya utmaningar i Stockholm.
– Vahab släpper ju inte brottningen och jag vet att han är sugen på att jobba med landslaget, säger Fredrik Sjöberg.
Gå till toppen