Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

V protesterar mot planerna för Parkskolan

Vänsterpartiet är kritiskt mot kommunstyrelsens beslut att låta Midroc bygga bland annat bostadsrätter, kontor och café på Parkskoletomten. Partiet tycker att allmänheten utestängs och saknar både barn- och miljöperspektiv.

"Vi behöver inte fler dyra bostadsrätter i centrum. Det är inte för allmänhetens bästa att sälja både mark och fastighet och därmed förlora möjligheten att skapa ett centrum för allmänheten, ett medborgarhus eller till och med en ny byggnad för kulturskolan", skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.
"Vänsterpartiet kan därutöver inte heller se att något barnperspektiv applicerats i det förslag Midroc presenterar för området. Midroc presenterar inte heller något konkret miljöperspektiv i sitt förslag", fortsätter partiets pressmeddelande.
Partiet konstaterar att med bostadsrätter, kontor, café och restauranger skapas platser som allmänheten inte får fri tillgång till.
"Vänsterpartiet anser att det är politikernas ansvar att på bästa sätt förvalta de egendomar kommunen har och äger. Vänsterpartiet ser inte att denna plan är att på bästa vis ta tillvara kommunens tillgångar och röstar därför nej till detta förslag."
Läs också Klart vem som får bygga på Parkskoletomten
Gå till toppen