Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Springtimepodden ska ta helsingborgarna i mål

Nu sjösätter HD-sporten Springtimepodden. Tio avsnitt från start till mål.

11 maj går startskottet för Springtime i Helsingborg. Hur är egentligen formen?
Genom att startskottet gått för Springtimepodden vill sportredaktionen på tidningen ta med lyssnarna på en resa som förhoppningsvis rätar ut frågetecken och ger en roligare väg till startlinjen.
För två år sedan gjorde tidningens reporter Tomas Nilsson en resa från soffpotatis till att ta sig runt Springtime på "en hyfsad tid". På vägen fick han upp ögonen för löpning.
– Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det vara roligt att träna i grupp. Jag kände att jag verkligen behövde allt syre själv. Förhoppningsvis kan vi få folk att genom podden göra samma upptäckt, säger Tomas Nilsson som tillsammans med kollegan Marjan Svab rattar Springtimepodden.
Ett nytt år betyder nya löften och Springtimepoddens första avsnitt handlar om just löften: "Bli inte ett tomtebloss – så klarar du nyårslöftet".
Läs också Premiär för Springtimepodden – så fixar du nyårslöftet
Tomas Nilsson, Rolf Munke, Håkan Klippenbock, Sara Johnson och Marjan Svab.Bild: Britt-Mari Olsson
Själva kunskapen om och kring löpning lämnar de med varm hand över till andra.
Det som inte Håkan Klippenbock och Sara Johnson från IFK Helsingborg vet om löpning är inget man behöver veta och duon delar med sig av det i podden.
I tio avsnitt får du följa med i spåren och delges tips och tricks för vardagsmotionären.
– Det här ska inte ses som en podd om hur man maximerar sin löpning med finkalibrering och en massa specialträning, säger Marjan Svab och utvecklar:
– Vi tycker det är kul att kunna bistå med saker som gör det roligare att träna utan en massa hets.
Rolf Munke, personlig tränare och kostrådgivare, är inne på samma linje när han gästar podden. Mycket handlar om måttlighet och att lyssna på det bästa mätverktyg människan har att tillgå – den egna kroppen.
Han presenterar också fascinerande siffror på hur många procent av det vi stoppar i oss som är helt onödigt sett till näringsinnehållet. Den som vill ha svaret får hålla ut till avsnittet "Förlora kilon – vinn minuter" kommer ut.
Springtimepodden finns på hd.se och hittas också där poddar finns.
Gå till toppen