Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vi kommer inte hinna ta död på allt annat liv

Om bara människans klåfingrighet försvinner kommer naturen ganska snabbt i balans, skriver Stig-Bertil Gunnarsson.Bild: Larsen Håkon Mosvold
Ett svar på Sven Karlssons inlägg ”Tyvärr tar väl människan med sig alla djur- och växtarter i undergången” den 15 januari.
Jag håller med Sven Karlsson om att Homo sapiens så snabbt möjligt kommer att ta död på sig själv, detta så fort att vi inte hinner ta död på allt annat. Vi är inte det minsta intelligenta, efter hundra tusen år av ”civilisationsutveckling” är vi fortfarande barbarer som hellre hittar på sätt att döda oss själva än att hjälpa varandra. Detta med att hitta intelligent liv utanför jorden blir heller inte av, för om någon livsform därute kollar på oss och ser hur vi bär oss åt, så riktar de sina teleskop någon annanstans.
Däremot håller jag inte med om att allt annat försvinner, för om bara människans klåfingrighet försvinner kommer naturen ganska snabbt i balans, och kanske uppstår det en ny ras som inte har den självdestruktiva genen (ett S med två lodräta streck) som tar oss allt snabbare mot armageddon, och som gör oss så korkade att vi inte ens kan leva tillsammans.

Stig-Bertil Gunnarsson

Gå till toppen