Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snart sätts bostadsbygget i gång i Billesholm

Schaktningen inför bygget av sex marklägenheter sätts i gång inom kort. De utgör första etappen av Bjuvsbostäders byggprojekt i Billesholm.

Marklägenheterna byggs på det nuvarande grönområdet mellan Västergatan och Knutsgatan.Bild: Bjuvsbostäder
Bygglovet är klart. Snart förtätas Billesholm och grönområdet mellan Västergatan och Knutsgatan bebyggs med marklägenheter.
De sex lägenheter som hör till första etappen ska ligga i den del av området som ligger närmast flerfamiljshusen.
– Grunden läggs i februari och i mars reser vi byggstommen, säger Bjuvsbostäders vd Mats Nilsson.
För första etappen fanns redan en färdig detaljplan. När det gäller etapp två och tre behövs en ny detaljplan för att gå vidare med byggplanerna. Bygglovsprocessen kan vara färdig till sommaren, om planförslaget inte överklagas.
Bjuvsbostäder räknar med att vara färdiga med samtliga tre byggetapper våren-sommaren 2020. Totalt planeras runt 21 marklägenheter.
Enligt Bjuvsbostäder finns en efterfrågan den här typen av bostäder i Billesholm.
– Vi gjorde en enkät för några år sedan. Då var det så pass stort intresse att vi gick i gång. Vi har fått spontanansökningar. Vi tänker också gå ut med erbjudandet så att man kan tänka ställa sig i kö, säger Mats Nilsson.
Läs också Byggstart för marklägenheter i Billesholm
I år påbörjas också planprocessen för det planerade punkthuset på 4-5 våningar på Bjerrings väg i Ekeby. Förhoppningen är att byggarbetet kan komma i gång 2020.
Gå till toppen