Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Deckarvecka med Hasse Andersson i Hembygdsparken

Deckare med allsång och barnteater – men ingen fars för vuxna. Det blir en del förändringar i sommarens program i Hembygdsparken.

Under en vecka i slutet av juni kommer Hasse "Kvinnaböske" Andersson att ge förställningar i Hembygdsparken som är en deckare med allsång.Bild: Britt-Mari Olsson
Hasse "Kvinnaböske" Andersson blir ett dragplåster i Hembygdsparken i sommar.
Med start tisdagen den 25 juni kommer han varje kväll under en vecka, med hjälp av Kvinnaböske band och bland andra skådespelaren, Peter Flack att ge en föreställning som heter "Guld och gröna skogar".
– Det är en något annorlunda föreställning som är en deckare med allsång. På scenen ges en deckare, där man gör flera avbrott för att publiken ska kunna sjunga med i allsången. Vi hoppas att varje föreställning ska locka mycket folk, berättar Sven Gudmundsson, evenemangsansvarig för Hembygdsparken.
Peter Lindholm och Ballongteatern sätter upp Pettson och Findus i Hembygdsparken för 15:e året.Bild: Niklas Gustavsson
Den 11 juli och fyra veckor framåt kommer Peter Lindholm, precis som flera år tidigare, att sätta upp en familjeföreställning med Pettson och Findus.
– Vi kommer att göra en uppdaterad version med bland annat ny scenografi. Vi spelar två föreställningar tre dagar i veckan, precis som vi gjort de senaste åren, säger Peter Lindholm.
Däremot sätter han inte upp någon fars för vuxna i sommar.
– De senaste åren har vi inte haft tillräckligt med publik. Så beslutet att inte spela i sommar beror på att vi inte fått in tillräckligt med pengar, säger Peter Lindholm.
Barnteatern hade nytta av det nya taket över publiken förra sommaren.
– Det blev faktiskt så att taket skyddade publiken när solen strålade som mest. Däremot fick vi inte fler förhandsbokningar när det gäller vuxenteatern. Jag trodde vi skulle få fler, eftersom taket gjorde att det var vädersäkert. Men så blev det tyvärr inte, säger Peter Lindholm.
Familjen Wrambjer från Tyringe, med gästartister, kommer som vanligt att hålla i allsången under söndagarna i juli.
Dessutom är det klart med en rad traditionella evenemang i Hembygdsparken som Valborgsfirande den 30 april, Kalvinknatet den 4 maj, medlemsdag den 5 maj, Mat- och hantverksmässan den 3 augusti samt Trädgårdsmässan den 1 september.
– Eftersom det inte blir någon vuxenteater på kvällarna i juli och augusti kommer det att bli lite färre arrangemang på scenen i sommar. Förhoppningsvis ska vi få hit några enskilda konserter, men de är ännu inte klara ännu, säger Sven Gudmundsson.
Gå till toppen