Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inbrottstjuvar knivskar man — polisen utreder mordförsök

Flera personer bröt sig in i en lägenhet i Husensjö under natten till söndagen och knivskar en man allvarligt. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen larmades klockan 23.24. En uppringare berättade då om ett pågående inbrott och att flera personer brutit upp en balkongdörr och tagit sig in.
– Det är ett allvarligt brott. Någon har av oklar anledning brutit sig in i en bostad. En person är skadad och förd till sjukhus, sa Jörgen Winberg, inre befäl vid polisen, strax efter händelsen.
Under söndagsmorgonen betecknades mannens skadeläge som allvarligt men stabilt.
– Han är skuren på diverse platser på kroppen. I låret och axeln och på hjässan bland annat, säger Thorsten Persson, inre befäl på polisen i Helsingborg.
Polisen har fått fram att det var upp till fyra gärningsmän som tog sig in och skadade mannen.
Männen sprang sedan från platsen. En ambulans skickades till lägenheten för att ta hand om den skadade mannen som är i 30-årsåldern.
Mannen befann sig i bostaden tillsammans med en vän när han blev överfallen.
– Den knivskurne har lämnat en historia om vad som har hänt och hans sambo har en liknande historia. Deras historia verifieras till viss del av vad grannar har berättat i förhör, säger Thorsten Persson under söndagseftermiddagen.
Den skadade mannen har sagt till polisen att han kan tänka sig en förklaring till överfallet i bostaden.
– Han säger att det kan finnas en anledning bakom. Samtidigt tycker han att det verkar vara en långsökt förklaring.
Den möjliga förklaringen har inte resulterat i några misstänkta.
– Det är okända gärningsmän och där är ingen som är gripen, säger Thorsten Persson.
Gå till toppen