Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ghosn ansöker om att bli släppt mot borgen

Rättegångsteckning av Nissans avsatte ordförande Carlos Ghosn under en domstolsförhandling tidigare i januari. Arkivbild.Bild: Nobutoshi Katsuyama/AP/TT
Nissans avsatte ordförande Carlos Ghosn lovar att stanna i Japan om han beviljas borgen. En domstol i Tokyo ska på måndagen fatta beslut om borgensfrågan, men 64-åringen har vid tidigare tillfällen nekats att försättas på fri fot med hänvisning till att det finns risk för att han flyr och förstör bevis. Ghosn har suttit frihetsberövad sedan november.
"När domstolen nu ska ta ställning till min borgensansökan vill jag betona att jag kommer att stanna i Japan och respektera alla typer av regler och villkor som domstolen anser vara motiverade", säger Ghosn i ett uttalande.
Han anklagas för tre fall av finansiell vårdslöshet. Hans advokat håller det för osannolikt att han släpps innan det är dags för rättegång, något som skulle kunna ta upp till sex månader.
Nissan har tillsatt en kommitté som granskar Ghosns förehavanden på företaget. En av de ansvariga för kommitténs arbete, Seiichiro Nishioka, säger vid en presskonferens på söndagen att Ghosn kan ha haft en "tveksam" etisk standard.
Gå till toppen