Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: ”Vi måste utöka antalet vakter på stan”

Sverigedemokraternas Stefan Olsson efterlyser i en insändare åtgärder för ett säkrare och tryggare Landskrona.

Otryggheten i hela Sverige ökar medan förtroendet för polis och rättsväsende minskar i oroväckande hög grad. I Landskrona upplever vi allt oftare att nattron störs av högljudda smällar från så kallade bangers eller rena bomber. De materiella skadorna blir allt mer omfattande och steget till ren terroristverksamhet är inte långt.
Kraftfulla åtgärder för att vända utvecklingen måste sättas in, både på riksplanet och av Landskrona stad. Det duger inte längre att bara förfasa sig över den ökade brottsligheten.
Lagstiftningen och straffsatserna måst skärpas och förtydligas. Det måste bli slut på den så kallade straffrabatten, vilket innebär att domstolarna tenderar att lägga straffpåföljder i den nedersta skalan för ett aktuellt brott. Staten måste lagstifta om att det ska bli lättare att få tillstånd till kameraövervakning, avlyssning, husrannsakan med mera. Minska polisers administrativa uppgifter så att vi får fler poliser ute på gator och torg.
Kommunledningen måste sätta hårdare press på polismyndigheten så att inte Landskronapolisen ständigt är underbemannad. Vi måste också lokalt utöka antalet vakter på stan.
Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd
Gå till toppen