Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny explosion i natt i Landskrona

Natten mot onsdag inträffade en ny explosion på Öster i Landskrona. En port till en hyresfastighet på Regeringsgatan skadades av smällen. Det var den tredje liknande explosionen på kort tid i Landskrona.

Explosionen i en port på Regeringsgatan förstörde flera dörrar och spred splitter i porten och på gården.Bild: Mikael Anjou
Polisen fick larmet klockan 03.20. Flera personer ringde och berättade om en hög smäll, på Regeringsgatan.
Explosionen har orsakat ett hål i porten, krossat flera rutor och skadat en del av väggen runtomkring.
– Två rutor i en port mitt emot på gatan har också gått sönder, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen spärrade av platsen och polisens bombskydd råkade vara i närheten och kom snart till platsen. Avspärrningen hävdes strax före klockan 8 på morgonen.
Under förmiddagen återvände polisen till platsen för att knacka dörr för att försöka hämta in information.
– Det har varit tekniker på plats och undersökt brottsplatsen, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Brottsrubriceringen är grov skadegörelse. Det rör sig om en ”kraftig sprängladdning”, enligt den polisanmälan som har upprättats.
– Vad det är för ett föremål som har exploderat får eventuellt den tekniska undersökningen visa, säger Marcus Andersson.
Explosionen utreds av Lokalpolisområde Landskrona. Polisen har inte gripit någon misstänkt.
Det var den tredje större explosionen i Landskrona på mindre en månad. Det har tidigare detonerat laddningar på Östergatan natten till den 28 december och på Skolallén natten till den 10 januari.
Artikeln har uppdaterats med rätt fakta om de senaste sprängningarna i Landskrona.
Explosionen trasade sönder porten mot gatan och den mot gården.Bild: Mikael Anjou
Gå till toppen