Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya regler ska skapa rotation i Båstads tomtkö

En bortre gräns för hur länge en tomt ska kunna reserveras och att det bara får finnas en anmälan per familj ska skapa en rörligare tomtkö är det tänkt.

Det byggs på Hedenområdet i Hemmeslöv. Efter att försäljningen av villatomter tog fart visade det sig att omarbetade regler behövde tas fram. De nya reglerna innebär en bortre gräns för hur länge man får reservera en tomt och att det bara får finnas en anmälan per familj.Bild: Michael Lundblad
Under flera år fanns det inga kommunala tomter att uppbåda i Båstads kommun. Sedan blev området Heden i Hemmeslöv nära kommungränsen till Laholms kommun färdigt för försäljning. Här skapade kommunen 89 nya villatomter i två etapper. Även i Östra Karup finns ett område med kommunala tomter, men här har efterfrågan varit betydligt mer stillsam.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen