Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jättevändning av Pliskova – slog ut Williams

Serena Williams stod med ena benet i semifinal i Australian Open. Då vaknade Karolina Pliskova och vände 1–5 till 7–5 i avgörande set. – Jag var på väg till omklädningsrummet, men nu står jag här som vinnare, säger Pliskova.

Karolina Pliskova besegrade Serena Williams och är klar för semifinal i Australian Open.Bild: Andy Brownbill/AP/TT
En av de stora publikfavoriterna i Australian Open fick lämna turneringen efter en dramatisk vändning som slutade 4–6, 6–4, 5–7.
Serena Williams, som jagade sin 24:e grand slam-titel, hade matchboll vid ställningen 5–1 och 40–30 i egen serve.
– I tankarna hade jag redan förlorat för jag spelade inte så bra i tredje set. Men så tänkte jag att jag ändå skulle försöka, att gamet skulle ge mig 5–2, säger Pliskova.
Tjeckiskan vände gamet, kämpade sig i kapp poäng för poäng och kunde så småningom själv serva hem matchen.
– Hon blev lite skakig i slutet och jag tog mina chanser och vann, säger Pliskova.
Williams förnekar att hon klappade igenom på matchbollen.
– Nej, det var hon som spelade sin allra bästa tennis just i de bollarna, säger Williams och medger att hon fick sig en läxa, att inte ta något för givet vid en matchboll.
Den 37-åriga amerikanskan får fortsätta att jaga sin 24:e grand slam-titel. Hon tror att det fortfarande är möjligt, trots att det tagit längre tid än hon trott att ta sig tillbaka efter barnafödande.
– Jag tror alltid att jag kan vinna, men även om det ännu inte skett så tror jag på det, säger Williams.
– Och det är den attityden hos mig som jag gillar. Att jag tror på mig själv även om jag var borta i ett år och nu inte har vunnit på tio månader.
I fjol förlorade Williams två grand slam-finaler, Wimbledon och US Open.
Om Pliskova fick slita i tre hårda set hade hennes semifinalmotståndare det något enklare. Naomi Osaka besegrade ukrainskan Elina Svitolina med 6–4, 6–1 och är klar för sin första semifinal i Australian Open.
Svitolina hängde med den fjärdeseedade japanskan i sina två första servegame, men hade sedan inte mycket att säga till om. Matchen var över på lite drygt en timme.
I den andra semifinalen möts Petra Kvitova och Danielle Collins.
Gå till toppen