Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Insändare: ”Trafiksäkerhet är viktig i hela kommunen”

Liberalernas Louise Stjernquist tycker till om den nya trafiksäkerhetsplanen.

På kommunstyrelsens möte förra veckan presenterades det nya trafiksäkerhetsprogrammet för centrala Höganäs och beslut skulle fattas. Ett bra program som pekar ut både var säkerheten behöver förbättras och åtgärder för förbättring.
I samband med detta yrkade jag på att även övriga tätorter i kommunen ska få en liknande plan. En självklarhet tycker jag, men det tyckte tyvärr inte majoriteten som valde att avslå mitt yrkande.
Initialt var det hela kommunen som skulle ingå i programmet, men då skadetillfällena varit flest i centralorten var det där fokus lades.
Jag ser inga problem alls med att arbetet påbörjas där skadetillfällena varit flest, men jag tycker inte att övriga tätorter, för den sakens skull, inte ska granskas på exakt samma sätt.
Eftersom kommunen växer och vi blir fler både vuxna och barn som färdas i trafiken borde detta prioriteras. Kanske är det till och med ännu viktigare i byarna – för barnens skull.

Louise Stjernquist, gruppledare Liberalerna

Gå till toppen