Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nadal spelade ut Melbourneskrällen

Skador höll Rafael Nadal borta från tennisen under hösten och i början av året. Nu är världstvåan klar för final i Australian Open efter att ha krossat skrällen Stefanos Tsitsipas.

Rafael Nadal är klar för sin femte final i Australian Open.Bild: Aaron Favila/AP/TT
Den 32-årige spanjoren vann med 6–2, 6–4, 6–0. Därmed har Nadal ännu inte förlorat ett set i årets turnering i Melbourne.
– Det var en väldigt bra match och jag har haft en bra turnering med tanke på att jag inte spelat på många månader, säger Nadal i segerintervjun på banan.
Nadal har inte spelat sedan i US Open i september, där han gick till semifinal. En fotledsskada och en magmuskelskada gjorde att säsongen tog slut i förtid.
Dessutom tvingades han ställa in årspremiären i Brisbane på grund av lårproblem.
– Då kunde jag inte se att jag skulle stå här i dag. Men jag har haft bra träning innan jag kom hit.
20-årige Tsitsipas hade inför årets första grand slam-turnering aldrig gått längre än till fjärde omgången. Han nådde semifinalen efter att bland annat ha slagit ut den schweiziske tennisgiganten Roger Federer.
För Nadal blir det nu en femte final i Australian Open. Han har vunnit en gång tidigare, 2009.
– Det känns bra, det känns väldigt bra att få starta den här säsongen så här, säger han.
I fjol tvingades Nadal bryta i kvartsfinal på grund av skada.
Gå till toppen