Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nellie Fredriksson är tillbaka i EVS-laget

Nellie Fredriksson.Bild: Britt-Mari Olsson
Efter GP-festen och ännu en titel är Engelholm tillbaka i vardagen och under lördagen väntar ett elitseriederby, borta mot Svedala.
– Jag är stolt över vår GP-insats, vi hade verkligen jobbat hårt för det här, men nu har vi snabbt hittat tillbaka till de vanliga rutinerna. För att nå en ny nivå längre fram i vår har vi bland annat kört längre och tuffare pass igen, säger tränaren Patrick Aparicio.
EVS-coachen, som var med om sin sjunde GP-seger, inser att det blir en ännu tuffare väg under SM-slutspelet och trots finalvinsten konstaterar Patrick Aparicio att Örebro gått framåt.
– Örebro är utan tvekan bättre än när vi möttes senast, och de pressade oss rejält. På pappret är vi väldigt jämna, så vi måste också utvecklas, om vi ska nå ända fram i vår.
Nellie Fredriksson missade GP-slutspelet, men nu är hon tillgänglig igen.
– Det ser riktigt bra ut i vår trupp och Tilde Thun kör allt bättre efter sin fotskada. Den stör fortfarande lite grann, men det går åt rätt håll och under GP kunde hon spela ganska mycket.
När lagen möttes i höstas, i Kungsgårdshallen, tappade Engelholm helt oväntat det första setet, men vann sedan tre raka.
Före lördagens derby ser Patrick Aparicio för övrigt fram emot en prestigematch mot tränarkollegan Anders Håkansson. De två ska nämligen coacha varsitt EVS-lag under fredagens uppvisning i Höganäs.
– Det ska bli spännande. Vi delar upp i två jämna lag och sedan tar vi varsin sida, jag och Anders, och då får vi se vem som är bäst, skrattar Patrick Aparicio.
EVS-tränaren ser annars det här som ett utmärkt sätt att sprida volleybollen i närområdet.
– Det är bra att vi får chansen att visa upp oss och det här blir ett träningspass, med mycket spel, som jag hoppas att publiken ska gilla.
Gå till toppen