Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sköt joggare – misstänks för mordförsök

En norsk jägare som misstänks för att ha skjutit en joggare i Klippan har gripits misstänkt för försök till mord. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Fallet med den norske jägare som sköt den 75-årige joggaren Olle Rosdalh utanför Klippan har tagit en sensationell vändning. Jägaren misstänks nu för mordförsök.
Inledningsvis tydde allt på att skottet avlossats av misstag, varpå jägaren kom att misstänkas för vållande till kroppsskada. Men nu har brottsrubriceringen ändrats till försök till mord.
– För en och en halv vecka sedan tillkom uppgifter som gjorde att rubriceringen blev en annan, säger kammaråklagare Ola Lavie till HD och Sydsvenskan.
Jägaren misstänks alltså ha skjutit joggaren med uppsåt att döda honom?
– Ja, men närmare än så kommer jag inte att kommentera ärendet just nu.
Den 75-årige Olle Rosdahl var ute och sprang utanför Klippan i Skåne tidigt på morgonen den 4 november. Han ringde själv till polisen efter att han träffats av ett skott i höfttrakten. Hans skador visade sig vara lindriga.
Jägaren som misstänks ligga bakom skottet greps samma dag. Han anhölls misstänkt för vållande till kroppsskada men släpptes senare, fortfarande misstänkt för brottet, på fri fot. Jägaren är nu åter gripen i Norge eftersom brottsmisstankarna skärpts.
– I början av nästa vecka väntas han bli transporterad till Sverige. Då ska han förhöras igen, säger Ola Lavie.
Gå till toppen