Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Engelholm säkrade segern i elitserien också

3–0 i Svedala innebär att EVS blir etta i grundserien.

Ett jublande EVS efter förra helgens GP-guld och nu säkrades segern även i elitseriens grundspel.
ELITSERIEN, volleyboll
Svedala–Engelholm 0–3
Segertåget bara fortsätter och vinsten i Skånederbyt mot Svedala innebar att Engelholm även säkrat förstaplatsen i elitseriens grundserie i volleyboll.
EVS ställde upp med starkast möjliga startuppställning och efter en trevande inledning; hemmalaget hade 3–1 och 4–2, kom rycket vid 5–5. Därifrån gick Engelholm loss till 5–9 och sedan var det inget snack i första set. Nya centern Taylor Brisebois fixade 17–24 och på den andra setbollen avgjorde Sophie Carpentier, till 18–25.
I andra set höll Svedala jämna steg fram till 7–7, men i inhopparen Julia Axelsson Svärds serve gick EVS-arna loss och till slut blev det klara 16–25.
När det var dags för det tredje setet släppte lagledningen in Nellie Fredriksson i spel och här kopplade NV-skåningarna greppet direkt, efter ett servess från Julia Axelsson Svärd stod det 2–6 och sedan rann det iväg till 2–11. Slutsiffrorna 8–25 visar att Engelholm, efter sin GP-titel, även är värdiga som seriesegrare.
Gå till toppen