Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Engelholm säkrade segern i elitserien också

3–0 i Svedala innebär att EVS blir etta i grundserien.

Ett jublande EVS efter förra helgens GP-guld och nu säkrades segern även i elitseriens grundspel.
ELITSERIEN, volleyboll
Svedala–Engelholm 0–3
Segertåget bara fortsätter och vinsten i Skånederbyt mot Svedala innebar att Engelholm även säkrat förstaplatsen i elitseriens grundserie i volleyboll.
EVS ställde upp med starkast möjliga startuppställning och efter en trevande inledning; hemmalaget hade 3–1 och 4–2, kom rycket vid 5–5. Därifrån gick Engelholm loss till 5–9 och sedan var det inget snack i första set. Nya centern Taylor Brisebois fixade 17–24 och på den andra setbollen avgjorde Sophie Carpentier, till 18–25.
I andra set höll Svedala jämna steg fram till 7–7, men i inhopparen Julia Axelsson Svärds serve gick EVS-arna loss och till slut blev det klara 16–25.
När det var dags för det tredje setet släppte lagledningen in Nellie Fredriksson i spel och här kopplade NV-skåningarna greppet direkt, efter ett servess från Julia Axelsson Svärd stod det 2–6 och sedan rann det iväg till 2–11. Slutsiffrorna 8–25 visar att Engelholm, efter sin GP-titel, även är värdiga som seriesegrare.
Gå till toppen