Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Linköping återigen bättre än Örkelljunga

Tony Westman och hans ÖVK åkte på en ny smäll mot Linköping.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det blev ingen revansch för Örkelljunga och precis som när lagen möttes i GP-slutspelets bronsmatch vann Linköping i tre raka set. Nu blev det 25–20, 25–22, 25–22.
– Linköping är jättebra, med bra spelare på alla positioner, men jag tycker ändå att vi gör det okej och det här är ett steg i rätt riktning, jämfört med GP, säger tränaren Tony Westman, efter en lång matchgenomgång med spelarna.
– Vi måste upp i hundra procent om vi ska kunna störa ett så här bra motstånd som Linköping. Där var vi inte den här gången och då går det inte. Dessutom blev det lite tjafs med domarna, som inte var de allra bästa.
Örkelljunga har som bekant inte samma bredd som Linköping och nu saknades dessutom centern Hampus Brink i laget. Nyförvärvet Eric Girard hade en tung elitseriedebut och han blev poänglös, medan Linköpings senaste tillskott Andrew McWilliam, tio poäng, fick positiva rubriker efter sin insats.
– Vi har varit bättre på vänsterkanten än idag, men Linköping satsar lite på att ta bort den, säger Tony Westman. Samtidigt var Tomas Vilimas riktigt bra och han gjorde väl 26 poäng.
Gå till toppen