Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nora Andersson glänste i ny EVS-triumf

Nora Andersson var en av GP-mästarna som briljerade när EVS även säkrade seriesegern.

Nora Andersson (2) och hennes lagkompisa i Engelholm kan räkna in en serieseger också, efter 3–0 i Svedala.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitserien
Svedala0
Engelholm3
Det var svårt att hitta den rätta energin och GP-helgen hade onekligen satt sina spår. Men klasskillnaden är trots allt för stor, så även om Svedala kämpade tappert blev det en säker 3–0-seger för EVS – och därmed är även förstaplatsen i elitserien säkrad.
– Det är klart att det är något att fira, tycker spikern Nora Andersson. Jag tycker själv att det gått bättre än väntat, det var väl ingen som trodde att vi skulle vara obesegrade.
Två matcher återstår, men inget lag kan gå förbi och en serieseger är alltid en fjäder i hatten. Sedan inser alla att det kommer viktigare matcher.
– Men den här förstaplatsen är inte helt betydelselös, om jag har fattat det rätt. Man tar nämligen med sig poäng, och ettan får mest, när vi går in i play off-serien.
Nora Andersson var själv på ett strålande spelhumör, inte minst i en stark sekvens i det andra setet. Då avgjorde hon fem bollar; två ess, två block och ett anfall, och när vi summerade hela matchen stod det 18–25, 16–25, 8–25 på anslagstavlan.
Annars förstår vi att det duggade en hel del gliringar bland spelare och ledare i EVS-gänget. Nora Andersson berättar till exempel gärna att hon var med i det segrande laget i fredagens interna uppvisningsmatch och coachen Patrick Aparicio måste erkänna att den assisterande tränaren Anders Håkansson drog det längsta strået.
– Ja, det var tungt. Men det var en rolig match i Höganäs, med mycket publik på läktaren och ett bra sätt att sprida volleybollen. Sedan var det ju skönt att jag fick vara med och vinna direkt, redan i dag, skojar EVS-tränaren.
När det gäller derbyt i Svedala kunde inte Patrick Aparicio vara annat än nöjd.
– Jag vet hur svårt det är direkt efter GP, men till slut maler vi ner motståndet.
Gå till toppen