Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fängslad miljardär med Skånekoppling frisläppt

Den saudisk-etiopiske mångmiljardärer och affärsmannen Mohammed Al-Amoudi har efter mer än ett år i släppts fri. Mohammed Al-Amoudi äger bland annat Midroc och Preem, som på söndagen bekräftade frisläppandet för Dagens industri.

Mohammed Al-AmoudiBild: PONTUS LUNDAHL / TT /
Det var i november 2017 som Mohammed Al-Amoudi greps i Saudiarabien och tillsammans med ett antal andra prominenta personer sattes i en form av husarrest på hotell Ritz i huvudstaden Riyadh. Affärsmannen var en av hundratals som under hösten greps av en saudisk antikorruptionsenhet.
Men på söndagen kom uppgifter om att han släppts fri, vilket också bekräftades av Preem i Sverige.
– Han har haft kontakt med sin familj och det skedde för ett par timmar sedan och då fick man bekräftat att han var släppt, säger Preems presschef Niclas Brantingson till Dagens industri.
Även företrädare för Midroc-koncernen bekräftar frisläppandet.
Enligt en officiell sajt för Mohammed Al-Amoudi som Preem hänvisar till har han behandlats väl och inga anklagelser ska ha riktats mot honom.
Mohammed Al-Amoudi är i Sverige kanske mest känd som oljebolaget Preems ägare. Men han är också, via sitt ägande i Midroc Invest, delägare i en rad sydsvenska innovations- och IT-företag.
Läs också Mångmiljardärens husarrest skapar frågetecken i hans sydsvenska bolag
Gå till toppen