Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: ”Har kommunen en klar linje i sina bidragsutdelningar?”

Att sponsra arrangemang som kommer Ängelholmarna till del är en tuff uppgift för kommunen. Alla vill ha så mycket som möjligt, oavsett om det handlar om kommersiella arrangemang som ska ge vinst, eller arrangemang som bedrivs helt utan vinstintresse.
Häromdagen klagade Ekebofestivalen i tidningen på att man i fjol bara fick hälften av de 100 000 kronor man ansökt om för att bedriva dans i tre dagar för 15 000 besökare. Arrangören bör tjäna en ordentlig slant efter inträdes- och campingavgifter, annars hade man inte fortsatt år efter år. Jag tror dessutom att bara ett fåtal av de 15 000 besökarna hittar längre in i stan än till Ekebo, sina tält, husbilar och dansbanan.
Ängelholms hembygdsförening får mer i bidrag. Men det bidraget går till driften av Hembygdsparken 365 dagar om året, ett arrangemang som har fritt inträde och inga parkeringsavgifter, men har hundratals djur att föda och ett tiotal anställda.
Det märkliga är att väldigt många Ängelholmare tror att det är kommunen som driver parken, som lockar cirka 350 000 besökare om året.
Om hembygdsföreningen fått lika mycket i bidrag som Rögle BK, som inte ens drar en tredjedel så mänga besökare, vilka så gott som aldrig kommer längre än till Lindab Arena under några timmar åt gången, hade föreningen kanske gått ihop ekonomiskt.
Vad hembygdsföreningen behöver är kommuninvånarnas stöd genom medlemskap, något som bara en bråkdel, eller cirka tre procent (!), har uppfattat.
Det här är bara två exempel på myntets båda sidor – det kommersiella vinstintresset och det ideella.
Har kommunen en klar linje i sina bidragsutdelningar? Hittills verkar det inte så.
Hoppas kommunstyrelsen, som är enväldig bedömare, gör ett bättre jobb framöver.
Henry Carlsson
Gå till toppen