Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk storsatsning på gröna företag ska öka exporten

Sedan 2014 har dansk export av miljöteknik och andra gröna varor minskat med drygt tio procent. Ökad digitalisering, frizoner där ny teknik kan testas och öppen tillgång till data om danskarnas användning av el, vatten och värme ska öka konkurrenskraften för miljöföretagen, enligt ett tiopunktsprogram från regeringens expertgrupp med näringslivsrepresentanter.

Nio konstgjorda öar skapas längs kuststräckan sydväst om Köpenhamn. Den första ön ska vara en "greentech island" där gröna energibolag och miljöteknikföretag ska kunna växa sig stora, uppger Danmarks näringsminister Rasmus Jarlov.Bild: Urban Power ApS
Klimattoppmötet i Köpenhamn 2009 blev inte den framgång danska politiker hade hoppats på. Istället fick Paris sätta sitt namn på det globala avtal som ska rädda klimatet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen